الاسباجتى بالدجاج و الليمون والروزماري

    شاطر
    avatar
    ضى القمر
    اداره عامه
    اداره عامه

    عدد المساهمات : 1724
    تاريخ التسجيل : 26/05/2010
    العمر : 26

    الاسباجتى بالدجاج و الليمون والروزماري

    مُساهمة من طرف ضى القمر في الأربعاء أغسطس 04, 2010 3:34 am

    بسم الله الرحمن الرحيم

    المكونات الأساسية
    سباجيتى،روزمارى،عصير ليمون وقت التحضير 20 دقيقة وقت الطهى 20 دقيقة الكمية تكفى 5 اشخاص

    المقادير

    2 ملعقة كبيرة جبن رومي ,او بارميزان
    500 جم دجاج مخلى , صدور
    2 ملعقة صغيرة روزماري,طازج أو جاف ،مستكة
    2 ملعقة كبيرة بقدونس ,مفروم
    1-2 فص ثوم ,مفروم
    1 عبوة سباجيتي ,(500 جرام)
    2 ملعقة كبيرة زيت
    4 ملعقة كبيرة عصير ليمون
    1 معلقة ملح و فلفل
    2/1 كوب مرقة دجاج


    طريقه التحضير 1.

    تسلق المكرونة وتصفى. يقطع الدجاج الى مربعات رفيعة
    2. يسخن الزيت في إناء على نار متوسطة. يضاف الثوم و الروزماري والمستكة و يقلب لمدة 15 ثانية. يضاف الدجاج ويحمر حتى يصبح لونه ذهبي مع التقليب
    3. تضاف المرقة وعصير الليمون. ترفع الحرارة ويقلب حتى تقل كمية السائل الى النصف.
    4. تضاف الاسباجتي و البقدونس و الملح والفلفل وتقلب لتمتزج جيدا. ينثر الجبن قبل التقديم مباشرة.



    _________________
    حكايات كتيرة بتنتهى وتبدأ حكايات..وسنين كتيرة ف عمرنا بتعدي ساعات
    اوقات بتبقى ذكريات وبتتنسي ..بس اللى عمره مايتنسي احلى الاوقات

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء ديسمبر 18, 2018 4:37 pm